Bedrifter bes om å koble ut strømmen i perioder
Aasland foreslår å skru av strømmen til bedrifter på kalde dager

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) mener store bedrifter kan koble ut strømmen i perioder for å spare forbrukerne for dyre investeringer i strømnettet.

Ja, så langt er det kommet her i Norge at det fra regjeringshold ymtes om produksjonsstans og dødtid i større virksomheter for at du og jeg skal kunne ha strøm til skjermen og varmen våre hjem. Det er Strømnettutvalget som har foreslått flere tiltak for å løse utfordringene knyttet til framtidig utvikling av strømnettet.

«Strømnettet har på den kaldeste dagen i året en kapasitet på opptil 25.000 megawatt (MW), ifølge utvalget. En av deres konklusjoner er at dagens strømnett må utnyttes bedre.

– Det kan være små tidsmarginer, for eksempel det ene kvarteret vi ønsker å bruke ekstremt mye strøm i januar. Da kan det hende en bedrift kan koble ut, så slipper vi nettutbygging, sier Aasland.»

Vi i Inotek mener at en smartere, raskere, billigere og mer miljøvennlig vei å gå er å sørge for at ethvert bygg ikke lekker energi. Da anbefaler vi at byggets klimaskjerm (vegger, vinduer, dører, tak) termograferes slik at man avdekker energilekkasjer og kan utbedre avvik.

Kilde: https://e24.no/naeringsliv/i/JxmMXb/aasland-foreslaar-aa-skru-av-stroemmen-til-bedrifter-paa-kalde-dager

Inotek_logo_gr├©nn